Tekniske krav

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Teknisk >

Tekniske krav

Nettleserstøtte

Systemet er webbasert, og fungerer i alle moderne nettlesere. Det kreves ingen tilleggsinstallasjoner i nettleseren for å bruke systemet.

Vi følger Microsoft sine rutiner for applikasjons-støtte (Se https://support.microsoft.com/nb-no/gp/lifeselect/no for oppdatert oversikt). Vi støtter derfor kun offisielt siste versjon av Internet Explorer/Edge. Vi vil på det sterkeste anbefale brukere av tidligere versjoner av Internet Explorer til å oppdatere nettleseren til nyeste versjon.

Direkteredigering

For å bruke direkteredigering av dokumenter via nettleseren (over WebDAV), er det litt forskjellig teknikker som brukes til forskjellige nettlesere og office-versjoner. Merk at man i Chrome kun kan direkteredigere i Office 2013 eller nyere. Vi støtter offisielt kun versjoner som fortsatt er støttet av Microsoft (Se https://support.microsoft.com/nb-no/gp/lifeselect/no for oppdatert oversikt).

Støtte for WebDAV-redigering ligger i programmene som skal redigere filene. Office-programmene støtter teknologien, samt en mengde andre programmer. For at nettleseren skal kunne trigge et program til å åpne opp et spesifikt dokument for redigering, brukes metodene nevnt under. Det kan være litt variasjoner etter hvilken arkitektur (32-/64-bit) man har på Office-installasjonen.

Det er normalt to teknikker som brukes:

1.Office URI Protokoll. En teknikk innført fra Office 2013 som tillater å åpne Office-dokumenter direkte med URLer. Dette fungerer på alle nyere versjoner av Office-programmene i kombinasjon med nyere versjon av Windows.

2.Plugin i nettleser: IT Hit Edit Doc Opener 5. Dette brukes som en reserveløsning dersom ingen andre alternativ er tilgjengelig. Det krever installasjon av plugin på PCen, og nettleseren vil tilby dette. Dersom bruker ikke har tilgang til å utføre installasjonen, må det gjøres av en administrator. Det er også mulig å installere dette via Group Policy / Intune.

Dersom man forsøker å åpne andre dokumenter enn Office-dokumenter, vil plugin i nettleser forsøkes. For å åpne hele dokumentbiblioteket i Windows Explorer, kreves plugin i nettleseren.

Se https://www.webdavsystem.com/ajax/requirements/ for detaljer om systemkrav for plugin i nettleser.