Tekniske krav

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Teknisk >

Tekniske krav

Nettleserstøtte

Systemet er webbasert, og fungerer i alle moderne nettlesere. Det kreves ingen tilleggsinstallasjoner i nettleseren for å bruke systemet.

Vi følger Microsoft sine rutiner for applikasjons-støtte (Se https://support.microsoft.com/nb-no/gp/lifeselect/no for oppdatert oversikt). Vi støtter derfor kun offisielt siste versjon av Internet Explorer/Edge. Vi vil på det sterkeste anbefale brukere av tidligere versjoner av Internet Explorer til å oppdatere nettleseren til nyeste versjon.

Opplasting av flere dokumenter samtidig (drag&drop) krever en nettleser som har støtte for filopplasting via HTML5. Dette støttes bl. a. av Chrome, Firefox og Internet Explorer 10.

Direkteredigering

For å bruke direkteredigering av dokumenter via nettleseren (over WebDAV), er det litt forskjellig teknikker som brukes til forskjellige nettlesere og office-versjoner. Merk at man i Chrome kun kan direkteredigere i Office 2013 eller nyere. Vi støtter offisielt kun versjoner som fortsatt er støttet av Microsoft (Se https://support.microsoft.com/nb-no/gp/lifeselect/no for oppdatert oversikt).

Støtte for WebDAV-redigering ligger i programmene som skal redigere filene. Office-programmene støtter teknologien, samt en mengde andre programmer. For at nettleseren skal kunne trigge et program til å åpne opp et spesifikt dokument for redigering, brukes metodene nevnt under. Det kan være litt variasjoner etter hvilken arkitektur (32-/64-bit) man har på Office-installasjonen.

Det er normalt fire teknikker som brukes:

1.Office URI Protokoll. En teknikk innført fra Office 2013 som tillater å åpne Office-dokumenter direkte med URLer.

2.ActiveX (SharePoint OpenDocuments). En ActiveX-kontroll (utvidelse i nettleseren), som tillater å åpne dokumenter i bl. a. Office-programmene.

3.Microsoft Office-utvidelse. En egen utvidelse som støttes i Firefox, og andre nettlesere med NPAPI-support. Samme som SharePoint OpenDocuments.

4.davX-protokoll. Dette brukes som en reserveløsning dersom ingen av de tre andre alternativene er tilgjengelige og fungerer. Det krever installasjon av en applikasjon på PCen.

Internet Explorer

Google Chrome

Firefox

Safari

Office 2010 SP2 og nyere

Office URI Protokoll

Office URI Protokoll

Office URI Protokoll

Office 2010 SP1 og eldre

ActiveX

davX-protokoll

davX-protokoll

Office 2011 på Mac OS X

Ikke støttet

Utvidelse

Utvidelse

Dersom man forsøker å åpne andre dokumenter enn Office-dokumenter, vil daxX-protokollen forsøkes.