Dashbord på 1 2 3

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Moduler > Dashbord >

Dashbord på 1 2 3

Slik oppretter du et dashbord:

For kobling mot person og brukergruppe, se Dashbord som startside.

1. Gå til kontrollpanelet

dashbordkontrollpanel

2. Klikk på Dashbord i menyen til venstre

3. Klikk på Sett opp dashbord

4. Velg et eksisterende dashbord, eller opprett nytt. Her er det valgt å lage personlige dashbord. Skal du lage dashbord for brukergrupper, så anbefales det å navne de deretter.

velgdashbord

5. Opprette dashbord

Fyll ut navn, og velg om du skal sette det som et ufullstendig dashbord. (Et ufullstendig dashbord, er det dashbord som er ment til å vise som en del av et større dashbord. Det passer fint i situasjoner hvor man ønsker felles innhold på tvers av flere dashbord. Tilgang til å se dashbordet styres gjennom der hvor dashbordet vises.)

dashbordny

6. Legge til innhold

innholddashbord

Fra øverst til venstre:

Dashbordoversikt

Sender deg tilbake til oversikten over alle dashbord

Legg til innhold

Åpner gadgetbibliotek og gir deg mulighet til å legge till innhold

Ferdig å redigere

Avslutter redigeringsmodus

Åpne / Lukk alle

Åpner eller lukker alle gadgets på dashbordet. Brukes når du skal ha en oversikt over alle gadgets du har lagt til.

Rediger grunnleggende data

Redigerer navn og deltakere knyttet til dashbordet. Deltakere kan også legges til fra ansattkortet, eller brukergruppeoversikt.

Velg utforming

Du kan velge mellom mange forskjellige utforminger når du skal lage dashbord. Klikk på rullegardinen for å få frem valgene.

Legg til innhold rett i siden

Disse valgene er fremme i tomme kolonner. Klikk på Legg til innhold for å få frem gadgetbibliotek.

7. Gadgetbibliotek

Her velger du fra alle tilgjengelige gadgets. Du kan søke i søkefeltet til venstre, eller sortere på modul. Når du klikker legg til Gadget, vil du bli sendt til konfigurasjon av gadgeten du har valgt.

gadgetbibliotek

8. Redigering og konfigurering av valgte gadget.

Tittel kan stå blank, hvis du ikke velger noe, vil den få et navn automatisk. Her valgte jeg en dokumentmappe som gadget, og får nå opp flere valg. Klikk lagre etter du har gjort dine valg.

redigeringgadget

Fra øverst til venstre:

Lagre

Lagrer gadget slik du har konfigurert den, og sender deg tilbake til dashbordet ditt.

Slett Gadget

Sletter

Avbryt

Avbryter redigering

Tittel

Tittel vises i toppen av hver gadget. Dersom ingen tittel oppgis, vil den bli forsøkt hentet automatisk basert på hvilke data som vises i gadget, og hva slags gadget det er.

Skjult

Dersom en gadget skjules, vil den kun være tilgjengelig når man redigerer dashbordet. Det er en effektiv måte å midlertidig skjule innhold.

Innramming

Dette valget styrer hvor vidt gadget blir innrammet i visningsmodus. I redigeringsmodus er gadget alltid innrammet.

Rotmappe

Dette er kun for dokumentgadgets. Velg hvilken mappe du ønsker skal vise i gadget.

gadgetlagttil

Her er et uferdig dashbord med en dokumentgadget i midten. Ønsker du å flytte på den, så benytter du ikonet draflytt. Klikk, hold og dra gadgeten dit du ønsker den skal være.

Forklaring for ikoner på gadget:

ikonergadget

Fra venstre:

Blyant:        Åpner redigering/kongfigurering av gadget

Sortering:        Sorter og flytt gadget mellom kolonner

Maksimer:        Maksimerer gadget i nytt vindu. Dette er praktisk for flytkartgadgets.